Aktuális

Eddig 57 fiatalt csábított haza a kormány

A Gyere haza, fiatal programot a külföldön dolgozó fiatalok itthoni elhelyezkedése érdekében hozták létre. A 100 millió forintos projekt eddig 57 fiatalt csábított vissza.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a Gyere haza, fiatal program kezdete óta folyamatosan növekszik a még külföldön dolgozó fiatalok és a programban együttműködni szándékozó magyarországi munkaadók száma.

A fiatalokat hazacsábító programot a minisztérium háttérintézménye kísérleti projektként indította el 2015-ben 100 millió forint keretösszeggel, amelynek emelését tervezik. Indulásakor minimálisan 50 külföldön sikeres fiatal hazatérésének támogatását tűzték ki a célul három év alatt.

A tárcavezető nyilatkozata szerint az elmúlt néhány hónap során máris 57 fiatal magyarországi elhelyezkedését és munkavállalását tették lehetővé. A Gyere haza, fiatal program keretében a minisztérium jelenleg 125 partnercéggel működik együtt, amelyek több mint ezerkétszáz állásajánlattal rendelkeznek, és ez a szám folyamatosan változik a nyitott pozíciók függvényében.

57 fiatalt csábított vissza a

További cikkek fiatalok, külföld témában az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top