Aktuális

Durván leépít a BKV

Elsősorban az autóbusz- és trolibusz-járműkarbantartás területén dolgozókat érinti a létszámleépítés a BKV-nál.

Mintegy százfős csoportos létszámleépítés várható a BKV-nál, mivel az új buszüzemeltetési modell miatt harmadával csökkent a buszos üzletág teljesítménye.

Mint a társaság közleményében olvasható, a feladatok átstrukturálására kényszerülnek, ezért a gazdaságos működés biztosításához szükség van a létszámcsökkentésre. A feladatok átstrukturálása, racionalizálása következtében egyes munkakörök megszűnnek, a feladatokat átszervezéssel látják el. A létszámcsökkentés várhatóan 96 munkavállalót érint, jellemzően az autóbusz- és trolibusz-járműkarbantartás területén. A társaságnál 2016-ban további költségracionalizálások várhatók.

A BKV törekszik arra, hogy elősegítse a létszámcsökkentés által érintett munkavállalók jövőbeni elhelyezkedését, egy szolgáltatásuk keretében a dolgozóknak lehetőségük nyílik más cégek üres álláshelyeiről tájékozódni, illetve jelentkezni azokra – hangsúlyozták a társaságnál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top