Aktuális

Szemétben landolt a gyémántgyűrű

Sok-sok lelkes önkéntes kereste napokig a méregdrága eljegyzési gyűrűt, mindhiába.

Egy jeruzsálemi menyasszony múlt csütörtökön kivitte a szemetét a kukába. Hogy drága gyűrűjét megóvja, lehúzta az ujjáról és zsebre vágta. Miután a zsebében lévő nejlonzacskót is kihajította a szeméttel együtt, rájött, hogy azzal együtt a gyűrűje is kiesett a zsebéből. Közben azonban a kukát elvitte egy szemétszállító. A kétségbeesett nő gyorsan hívta a szeméttelepet, ahol a kukások külön borították a többitől a 36 ezer sékeles (2,5 millió forint) gyűrűt rejtő szemétszállítmányt – írja a The Jerusalem Post.

Sokan keresték, mindhiába
Sokan keresték, mindhiába

Ezek után az egész család, plusz önkéntesek tucatjai keresték a gyűrűt napokig a szemétben, de mindhiába, azt mintha a föld nyelte volna el. A történet vége mégis hepiend lett: kiderült, hogy a gyűrű nem is a kukába, hanem mellé esett, a megtalálója pedig egyszerűen zsebre vágta. Otthon megmutatta feleségének, de mindketten azt hitték, hogy utánzat, ezzel el is felejtették a dolgot. Ráadásul közben “bejött a Sábát” a megtaláló és családja pedig ortodox zsidók lévén péntek estétől vasárnapig nem foglalkoztak olyan hívságokkal, mint a tévé és rádió.

Végül szombaton, a szomszédoktól szereztek tudomást a fél Jeruzsálemet izgalomban tartó eseményről, ezután pedig még egy napjukba telt, mire sikerült kinyomozniuk a címet, és visszajuttatni a nemes ékszert a szomorú menyasszonynak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top