Aktuális

Iszonyú mocskos péküzemet zárattak be Budapesten

Azonnali hatállyal zárt be a Nébih egy budapesti pitaüzemet. Az üzembe lépve az ellenőröket rémes állapotok fogadták: penészes falak, földre szórt cigarettacsikkek, egérürülék...

Súlyos higiéniai problémák és a nyilvántartás teljes hiánya miatt azonnali hatállyal bezárt egy fővárosi péküzemet a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága. A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságával közösen tartott ellenőrzés során több mint egy tonna pitát vontak ki a forgalomból az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrök.

Az üzemben a falakat, a padozatot, az ajtókat és a berendezési tárgyakat vastagon, nagy felületen lepte be a penész. Az épület takarítatlan volt, a padlót eldobott cigarettacsikkek és egérürülék borították. Az ellenőrök döglött és élő egereket találtak a helyiségekben.

A pékségben kizárólag pitát gyártottak, amit a tulajdonos nyilatkozata szerint vendéglátóhelyeknek adtak el, az értékesítésről ugyanakkor semmilyen nyilvántartást nem vezettek.

A NAV a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálta, ahol szintén akadtak hiányosságok. Kilencből három munkavállalót egyáltalán nem, egy alkalmazottat pedig késve jelentett be a vállalkozás.

A pitaüzem mindkét hatóság részéről milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

Forrás: Nébih

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top