Aktuális

Vízilabda EB: aranyérmes és olimpiai induló a magyar női válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott nyerte a belgrádi Európa-bajnokságot, ezzel a csapatsportok magyar képviselői közül elsőként kijutott a riói olimpiára.

Bíró Attila együttese a Kombank Arénában rendezett pénteki fináléban 9-7-re győzte le a holland csapatot. A magyar női válogatott 1991 (Athén) és 2001 (Budapest) után harmadik alkalommal diadalmaskodott kontinensviadalon.

“Amikor októberben az első edzésen elmondtam a lányoknak, hogy az Európa-bajnokságon kell kiharcolni az olimpia kvalifikációt, nem hiszem, hogy sokan hittek benne, aztán novemberben néhányan már igen, decemberben még többen, és az elmúlt két hétben már mindenki” – nyilatkozta a hollandok ellen 9-7-re megnyert belgrádi finálét követően Bíró Attila. Hozzátette: mondhatna közhelyeket, mint a nagy szív és a hatalmas küzdeni tudás, de úgy gondolja, rendkívül szervezett játékot mutattak be, ráadásul a döntőben két gólt adtak ajándékba a két negyed utolsó pillanatában a hollandoknak. “Mindezek ellenére sem törtünk össze, és meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Nagyon erősek vagyunk mentálisan” – tette hozzá a szakember.

Vízilabda EB: Aranyérmes és olimpiai induló a magyar női válogatott

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a szakmai stáb munkáját emelte ki: “Bíró Attila és közvetlen edzőkollégái hatására kapott egy új impulzust a csapat, azt gondolom, elsősorban ez volt a döntő, hiszen ezek a lányok nem most tanultak meg jobban vízilabdázni, kellett valami változás, ez pedig bejött. Attila az ő lelkesedésével kihozta a legtöbbet a lányokból. Hozzáteszem, hogy a női vízilabda kapussportág, Gangl Edina pedig tökéletes választásnak bizonyult ezen az Európa-bajnokságon.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top