Aktuális

13 éves lány akart késelni

A palesztin tinilány késsel támadt egy biztonsági őrre Ciszjordániában, az izraeli biztonságiak azonban lelőtték.

A palesztin lány a Jeruzsálem melletti Anatot nevű telepesfalu bejáratánál megpróbálta késével leszúrni az ott szolgálatot teljesítő őrt, aki félreugrott előle és agyonlőtte. A késelő előzőleg a szomszédos palesztin Anata nevű faluban vitába keveredett családjával, majd azzal indult útnak, hogy meg akar halni. Utána siető édesapja röviddel a történtek után találta meg Anatotban.

Folyamatos merényletek

Izraelben és a palesztin területeken már negyedik hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a merényletek, valamint az összetűzések az izraeli rendfenntartókkal.

Október elseje óta 149 palesztin vesztette életét általában az izraeli biztonságiakkal történő összecsapásokban, illetve mintegy kétharmaduk merényletek elkövetése közben. A palesztin merénylők jelentős része tizenéves fiatal. A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában a Mecsetek terén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top