Aktuális

Gonosz üzenet várta a szélvédőn a rokkant nőt

Amikor az asszony bevásárolni indult a kislányával, boldog volt, hogy végre van egy jó napja. Egészen addig, amíg egy ízléstelen üzenet bele nem rondított az örömébe.

Az ausztrál Justine Van Der Borne szokás szerint mozgássérülteknek fenntartott helyen hagyta a kocsiját, amikor lányával leparkolt a bevásárlóközpont mellett. Mikor aztán a vásárlással végzett, kritikus üzenet várta a szélvédőn.

“A kerekesszékedet otthon felejtetted???” – állt a kézzel írott cetlin.

A nő elhatározta, hogy nyilvánosan ad leckét a zaklatónak kedvességből, toleranciából és a rokkantlétről. Facebook-posztban válaszolt az ismeretlennek, ami persze valóságos megosztás-cunamit produkált.

 

To person that left this on my car last week at Mitcham Shopping Centre- I was diagnosed with Multiple Sclerosis when I…

Posted by Justine Van Den Borne on Monday, 9 November 2015

“35 éves koromban szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nálam. De nem a diagnózis volt a legszörnyűbb, hanem a tudat, hogy sosem fogok meggyógyulni, a kór pedig szép lassan megnyomorítja majd az életemet” – kezdi levelét a nő.

“A gyerekeimnek meg kellett tanulniuk kezelni olyan dolgokat, amelyek egyáltalán nem gyereknek valók, és a jövőnk mindörökre megváltozott. Aznap, amikor a plázánál láttál, jó napom volt. Élveztem, hogy végre tudok a lányom támogatása nélkül sétálni. Köszönöm, hogy belerondítottál az örömömbe. Hirtelen pont ugyanúgy éreztem magamon az emberek vizslató tekintetét, mint amikor nem vagyok képes segítség nélkül járni. Torkig vagyok a hozzád hasonló emberekkel, akik gyalázkodnak azért, mert igénybe veszek egy szolgáltatást, amihez minden jogom megvan” – írja Justine, majd szépen helyre teszi a folytatásban a gonoszkodó levélírót.

“Tudod, az emberek, akik fogyatékkal élnek, nem látszanak feltétlenül minden pillanatban fogyatékosnak. És a fogyatékosság sem jelenti feltétlenül azt, hogy valaki kerekesszékben él, de az a jó hírem van számodra, hogy az én életemben borítékolhatóan eljön majd az a nap. Számomra most az a legfontosabb, hogy szeptemberben 42 évesen a saját lábamon mehessek a barátaim esküvőjére, és ne úgy kelljen tolni. Te pedig mielőtt tönkreteszed mások napját, emlékezz rá, hogy te sem tudsz mindent, és attól, hogy valakin nem látszik, hogy kínlódik, még egyáltalán nem biztos, hogy nem jelent kemény küzdelmet számára, hogy egyik lábát a másik után rakja.”

A poszt nem friss, de hogy a mondanivalója mennyire aktuális, azt jól jelzi, hogy csaknem 250 ezer lájkot és közel 60 ezres megosztást hozott. Mi pedig a magunk részéről szívből drukkolunk Justine-nak, hogy tudjon majd táncolni a barátai esküvőjén.

Forrás: hellogiggles

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top