Aktuális

A NASA legújabb űrhajóscsapatának fele már nőkből áll

Ami néhány évtizede még elképzelhetetlen volt, az ma már valóság. Sosem volt még egyszerre ennyi nő a NASA újoncai között.

A NASA bemutatta legújabb űrhajóscsapatát, melynek fele nőkből áll. Jessica Meir, Anne McClain, Christina Hammock Koch és Nicole Aunapu Mann két és fél éves kiképzésen estek túl, és esélyük van arra is, hogy ott legyenek az elsők között, akik a Marsra utazhatnak.

“Az űrutazás során senki sem törődik a fajjal, a vallással vagy a nemzetiséggel. Mindannyian az emberi csapat tagjai vagyunk” – fogalmazott a 36 éves McClain.

A NASA legújabb űrhajósjelölt-csapatának fele már nőkből áll

Nicole Aunapu Mann elárulta: gyerekkorában nem gondolt arra, hogy egyszer űrhajós lehet, csak akkor fogalmazódott meg benne ez a lehetőség, amikor a tengerészgyalogság kötelékében Irakban szolgált.

A NASA több ezer magasan képzett jelentkező közül ötévente válogat össze egy-egy új űrhajóscsapatot. Úgy nyilatkoztak: női kvóta nem volt, egyszerűen a legjobbakat választották ki.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top