Aktuális

Így éld túl az irodában befelé fordulóként

Nem könnyű befelé fordulóként egy munkahelyi közösségbe beilleszkedni. De így nem lesz gondod vele!

Befelé fordulóként nem könnyű egy olyan munkahelyen dolgozni, ahol sokan dolgoznak. Ha szereted a munkád, mégis nehezen megy a beilleszkedés, segítünk neked. Fogadd meg a tippjeinket, és nem lesznek kínosak a mindennapok.

Így éld túl az irodában befelé fordulóként

Ne ebédelj az asztalodnál!
Ha nem csatlakozol a többiekhez a közös ebédekhez, akkor könnyen kirekesztettnek érezheted magad, és a többiek is úgy gondolhatják, hogy direkt nem akarsz velük enni. Menj velük, akkor is, ha az elején nem tudsz bekapcsolódni a beszélgetésekbe.

Tedd kellemessé a munkakörnyezeted!
Ha ridegnek gondolod a munkakörnyezeted, vagy zavarnak a zajok, rendezkedj be! Vigyél be egy virágot vagy egy fülhallgatót, ezzel kizárhatod a többieket, ha éppen egy kis magányra vágysz.

Projektmunka!
Ha közös projektmunkát kaptál, ahol másokkal együtt kell dolgoznod, az igazi rémálom lehet, ha befelé forduló személyiség vagy. De ha valamiben jó vagy, csillogtasd meg mindenki előtt, így értékesnek fognak látni! Te is jobban fogod érezni magad ettől.

Légy őszinte!
Mondd el a többieknek, hogy befelé forduló vagy. Először lehet, hogy furán néznek majd, de jobb, ha te mondod meg, mielőtt ők maguk kezdenének kombinálni valamit. És hidd el, nem fog zavarni senkit az introvertáltságod.

Olvass tovább munkahely témában az NLCafén!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top