Aktuális

Több száz denevért falazhattak be az esztergomi iskola felújításakor

Több száz denevér eshetett az esztergomi József Attila Általános iskolaépületének fogságába, amikor az új szigetelés készítésekor befalazhatták azokat. A fertőzésveszély miatt az iskolát be is zárhatják.

Ha túl sok denevér elpusztul, az olyan komoly fertőzésveszélyt okozhat az iskolában, hogy azt az ÁNTSZ bezárathatja. Ráadásul a felújításkor az épület falainak réseiben rekedt denevérek védett állatok.

Naponta tucatjával próbálják menteni azokat a példányokat, amelyek az épület belseje felé valahogyan menekülőutat találtak maguknak, ami persze azt is jelenti, hogy szinte folyamatosan denevérek repkednek az iskola folyosóin.

A fenntartó esztergomi önkormányzat illetékesei is csak a hírekből értesültek a kialakult helyzetről, a József Attila Általános Iskola vezetése ugyanis nem tájékoztatta őket. Ezért hétfőn egy válságstábot hoznak létre, hogy minél előbb megoldást találjanak a denevérek okozta meglehetősen szokatlan helyzetre – tudta meg a Híradó.hu.

Naponta 15-20 denevér bújik elő a falak közül, őket próbálják menteni és természetes élőhelyükre elszállítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top