Aktuális

A felszínre jönnek a metró ellenőrei

Az elektronikus jegyrendszer bevezetésével a metró ellenőreinek munkája nem szűnik meg, csak átalakul. Bliccelni pedig még nehezebb lesz.

A jegyellenőrök és a biztonsági őrök munkájában is változást hoz Budapesten az elektronikus jegyrendszer 2017-es bevezetése, így például a felszínre viszik a metró ellenőreit – írja a Világgazdaság hétfői számában.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. a lappal azt közölte, hogy jelentős ellenőrzési kapacitás szabadul fel az új rendszer bevezetésével, amit szükséges mértékben át lehet csoportosítani a bevételek hatékony beszedésére. A metróállomások kijáratánál, peronjain és a metrókocsikban jegyellenőrzést végző és pótdíjazásra jogosult BKK-jegyellenőröket a felszíni vonalakon fogják elosztani a tájékoztatás szerint.

A felszínre jönnek a metró ellenőrei

Az elektronikus jegyrendszer bevezetését és a metróállomásokra tervezett beléptetőkapuk kiépítését követően állomásonként várhatóan egy biztonsági őrre lesz majd szükség – írják a BKK közlése alapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top