Aktuális

Jogerős ítélet született a romagyilkosságok ügyében

A Kúria nem változtatott a másodfokú döntésen, tényleges életfogytiglani büntetéssel sújtotta a romagyilkosságok három vádlottját kedden.

Az ítélet szerint három gyanúsított kapott tényleges életfogytiglant, a további fellebbezés lehetősége nélkül. Az ügyben elítélt testvérpárt kérésükre az ítélet indoklása előtt kivezették a teremből.

A másodrendű vádlott ügyvédje minden apró részletében megkérdőjelezte a másodfokú eljárást, beleértve az ítéletben perdöntő DNS-minták vételének módszerét is. Az ítéletet ismertető bírónő egy idő után megvonta a szót az ügyvédtől. Az ügy elsőrendű vádlottja pedig az üggyel kapcsolatos fegyvertechnikai kérdésekről beszélt. Az ügyvédek célja az volt, hogy a Kúria helyezze hatályon kívül a korábbi döntést, kezdjék újra az eljárást. A budapesti ítélőtábla május 8-án hozott másodfokú ítélete lényegében helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését. A negyedrendű vádlott 13 év fegyházbüntetést kapott.

A tatárszentgyörgyi bűncselekmény helyszíne
A tatárszentgyörgyi bűncselekmény helyszíne

A vád szerint három vádlott 2008–2009-ben kilenc helyszínen támadott lőfegyverekkel, gyújtópalackokkal cigányok által lakott házakra. A bűncselekmény-sorozat során hat ember vesztette életét, további öt súlyosan megsérült. A negyedik vádlott a két utolsó támadásban vett részt sofőrként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top