Aktuális

Egyre több bejelentés: sokan szomszédaikat dobják fel a NAV-nál

Egyre szaporodnak a lakossági feljelentések a NAV-nál. A bejelentőket a feketegazdaság visszaszorításának szándéka vezérli, és irritálja a tisztességtelen vállalkozók meggazdagodása – a NAV szóvivője szerint.

Leginkább az otthon kialakított illegális üzletekre hívják fel a bejelentők az adóhatóság figyelmét – írja a Magyar Idők. Rengeteg bejelentést tettek a NAV-nál illegális fodrászatokról, táncoktatásról, italforgalmazásról, autószerelésről vagy éppen élelmiszer-kereskedelemről. A közérdekű bejelentések az utóbbi időben jelentősen megszaporodtak. 2014-ben összesen 38 ezer ilyen jelzés érkezett az adóhatósághoz, tavaly viszont már kilenc hónap alatt újabb 25 ezer.

Egyre több bejelentés: sokan szomszédaikat dobják fel a NAV-nál

A lapnak Sárközi Alexandra, a NAV szóvívője azt mondta, hogy a bejelentőket a feketegazdaság visszaszorításának szándéka vezérli, zavarja őket a jövedelemeltitkolás és a tisztességtelen meggazdagodás.

Még több a NAV-ról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top