Aktuális

Fegyveresek turistákra lőttek Egyiptomban

Két fegyveres turistákra támadt egy külföldiek által látogatott szállodában az egyiptomi Hurghadában. A támadók egyikét agyonlőtték, egyet elfogtak, három külföldit sebesülésekkel kórházba szállítottak.
 Az MTI-nek a helyszínen tartózkodó biztonsági források elmondták, hogy a támadók annak ellenére jutottak be szálloda, hogy az épület előtt rendvédelmisek posztoltak, a hotelben azonban sikerült őket feltartóztatniuk a rendőröknek. A terroristák három külföldit megsebesítettek, mielőtt a rendőrök egyiküket agyonlőtték, a másikat pedig négy comblövéssel leterítették. Utóbbi támadó a beszámoló szerint életben van.

A három megsebesült turistát, egy osztrák házaspárt és egy svéd férfit szúrt és vágott sebekkel ápolják. A források szerint a svéd férfi akkor sebesült meg, amikor a rendőrök segítségére sietett.
A két támadónál robbanómellény-utánzatokat és riasztópisztolyokat, továbbá az Iszlám Állam  terrorszervezet zászlóját találták a helyszínelő rendőrök.

Az egyiptomi magyar konzul, Soós István Gyula megerősítette, hogy az eddigi ismeretek szerint magyar sebesültjei nincsenek az incidensnek.

 

  • Bármikor lemondhatjuk az utazást, ha nem biztonságos a célország

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top