Aktuális

Szeptembertől Hatvanban, Kisvárdán és Sümegen is lehetnek főiskolai, egyetemi szakok

Vidéki kisvárosokban indulhatnak felsőoktatási képzések, később pedig újabb és újabb karokon tanulhatnak a diákok a helyi igényeknek megfelelően.

Egyelőre Hatvanban, Kisvárdán és Sümegen lesznek felsőoktatási képzések, de más városok is szóba jöhetnek a jövőben – írja a Magyar Idők. Hatvanban nemzetközi gazdálkodás alapképzést indít a Budapesti Gazdasági Főiskola, valamint ápolás és betegellátás alapszakot a Semmelweis Egyetem. Kisvárdán a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem indít képzéseket, az előbbi agrármérnöki és turizmus-vendéglátás, míg az utóbbi programozó-informatikus szakot hirdet meg jövőre. Sümegen a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola gazdálkodási menedzsment, kereskedelem és marketing, turizmus és vendéglátás alapszakot, illetve egészségügyi szakápolói képzést indít.

Szeptembertől Hatvanban, Kisvárdán és Sümegen is lehetnek főiskolai, egyetemi szakok

Egyre több lehet 

A közösségi felsőoktatási képzési központok nem egy új intézménytípus, hanem egy olyan szervezet, amely egy vagy több felsőoktatási intézmény képzéseinek biztosítja az infrastrukturális feltételeket a helyi gazdaság igényei alapján – írta a lap. A központok fenntartói a helyi önkormányzatok, gazdálkodó szervezetek vagy akár az egyházak is lehetnek. A 2017-es évben újabb kfkk.-k megnyitását tervezik Ózdon, Békéscsabán, Sátoraljaújhelyen és Salgótarjánban. Salgótarjánban informatikus, műszaki, valamint egészségügyi képzések indulhatnak az Óbudai és a Semmelweis Egyetem közreműködésével, míg Sátoraljaújhelyen a Miskolci Egyetem indíthat gépészmérnöki és ápolás-betegellátás szakokat.

Még több a felsőoktatásról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top