Aktuális

Nem bűnös a farkasölő pécsi állatkert-igazgató

Lezárták a természetkárosítás miatt folytatott nyomozást a pécsi állatkertből szökött farkas ügyében.

A természetkárosítás gyanúja miatt folytatott nyomozást december 21-én szüntették meg, miután az indoklás szerint az nem számított bűncselekménynek – írja a Bama.hu.

Az éppen felújítás alatt lévő állatkertből október végén szökött el egy Olaszországból nemrégen érkezett farkas. Miután az állatot megrázta a villanypásztor, az feldühödött, kimászott a kifutójából. Az illetékes erdészet  erdőjárási tilalmat rendelt el, a szökött vadat pedig másnap délelőttig keresték.

Szatyor: a farkas támadóan lépett fel
Szatyor: a farkas támadóan lépett fel

A kóborló farkas végül is a Tubesnél bukott le. Feltűnését turisták jelezték a rendőröknek, akik azonnal riasztották az állatkert munkatársait. Miután a farkas az emberek láttán állítólag “fenyegetőleg lépett fel”, Szatyor Miklós, az állatkert igazgatója agyonlőtte az állatot.

Döntés miatt sokan támadták Szatyort, kifogásolva, hogy nem altatólövedéket használt, aláírásgyűjtés is indult a lemondatásáért. Szatyor akkor azt mondta, nagyon sajnálja az esetet. Az eset megítélését árnyalták azok a nyilvánosságra került fotók, amelyek Szatyor állatkertigazgatót korábbi vadászkalandjai során, esetenként állati tetemek társaságában örökítették meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top