Aktuális

Már küldik az osztrák hatóságok a magyar autósok gyorshajtásáról szóló fizetési felszólításokat

Egyre többen kapnak pecsét és aláírás nélküli levelet az osztrák hatóságoktól, amelyben az Ausztriában rögzített gyorshajtásról szóló fizetési felszólítást küldik meg a magyar autósoknak. A szakjogász szerint a bírságokat ki kell fizetni.

Egyre több magyar autós kap pecsét és aláírás nélküli, postaládába bedobott fizetési felszólítást Ausztriából. A gyorshajtásról szóló levélhez sem fényképet, sem más bizonyítékot nem mellékelnek, mégis tényként közlik, hogy a címzett szabálysértést követett el. A “csomagban” szerepel ugyanakkor a számlaszám, ahová az osztrák hatóságok a bírság befizetését kérik.

Borbély Zoltán közlekedési szakjogász a Híradóban elmondta, ezek a levelek nem azt a fajta jogállamiságot idézik, amit a magyar autósok itthon megszokhattak. Az értesítést az osztrák hatóságok úgy kezelik, mint Magyarországon a villanyszámlát, nem határozat formájában, nem tértivevényes küldeményként küldik a szabálytalankodó autósoknak, hanem aláírás és pecsét nélkül, így – hívja fel a figyelmet a szakember –, mindenképpen érdemes ellenőrizni, hogy a fizetési felszólítást az a szabálysértési hatóság állította-e ki, amelyik erre jogosult. Az ügyvéd javasolja, ha a fizetési felszólítás hiteles, a bírságot a behajtás elkerülése érdekében ki kell fizetni.

Már Küldik az osztrák hatóságok a magyar autósok gyorshajtásáról szóló fizetési felszólításokat

A burgenlandi rendőrség szóvivője szerint a határozatokat nem a rendőrség, hanem a járási elöljáróság küldi ki, a bírságok behajtásához pedig jogsegélyt a magyar hatóságoktól kérnek – hangzott el az M1 Híradójában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top