Aktuális

Évek óta áram nélkül él, esténként hegedül a pécsi férfi

Nem akart adósságot, ezért maga köttette ki a villanyt, de nagyon hiányzik neki. Most gyűjtést rendeznek a beteg pécsi férfi javára.

Orsós Sándor négy éve él villany nélkül egy pécsi önkormányzati bérlakásban. A rokkantnyugdíjas férfi maga köttette ki az áramot, mert nem tudta volna fizetni a számlákat, és nem akart tartozást felhalmozni – mondta el az RTL Híradónak. Az 57 éves Sándor rokkantnyugdíjas. Havonta 29 ezer forintot kap. Ha mindent kifizet, 15 ezer forintja marad. Ebből talán futná egy kártyás villanyórára, vizet melegíthetne, lehetne hűtője és tévézhetne is esténként. De ennek hiányában esténként hegedülni szokott.

A villany bekötése 100 ezer forintba kerül. Egy pécsi egyesület próbált egyezkedni a bérlakás tulajdonosával, a várossal és a szolgáltatóval, hogy bekössék az áramot, de hiába. Most gyűjtést rendeznek Sándornak, hogy adományokból előteremthessék a pénzt, és lakhatóbbá tegyék a férfi otthonát.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top