Aktuális

Elhunyt a sci-fi ikon George Clayton Johnson

Nyolcvanhat évesen rákbetegségben hunyt el George Clayton Johnson amerikai sci-fi író, többek között a legelső Star Trek-epizód írója. Amerikai filmes honlapok szerint pénteken Los Angelesben halt meg.

Jack Golden Russell-lel együtt ő írta a forgatókönyvet A dicső tizenegy című, Frank Sinatrát, Dean Martint és Sammy Davis Jr.-t felvonultató, 1960-ban bemutatott nagy sikerű bűnügyi komédiához, amelyet Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi címmel 41 évvel később újra feldolgoztak. William F. Nolannel együtt ő írta 1967-ben a Logan futása című sci-fit. Az 1976-ban Michael Yorkkal a főszerepben megfilmesített történet, egy jövendőbeli világról, világsiker lett. 

George Clayton Johnson egész életében hű maradt a hippi világszemlélethez, hosszú, hófehér hajat és nyíratlan szakállt viselt, küzdött a marihuána legalizálásáért és vegetáriánus volt. Hatvanhárom éven át, haláláig élt házasságban feleségével, Lolával, akitől két gyermeke született.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top