Aktuális

Válaszolt az úszószövetség Hosszú Katinka kritikájára

Hosszú Katinka éles kritikát fogalmazott meg a sajtón keresztül a Magyar Úszó Szövetség tevékenységével kapcsolatosan, amelyre a szervezet elnöke szinte azonnal válaszolt.

A világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka kedden tartott sajtótájékoztatót, ahol azt kifogásolta, hogy a Magyar Úszó Szövetség világszínvonalú eredményeket vár el, de ahhoz a feltételeket már nem teremti meg. Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke az M4 Sport műsorában válaszolt az úszónő éles kritikájára.

“Az a lényeg, hogy a versenyző lelke, háttere nyugodt legyen, illetve meglegyen, ezért tennünk kell, tenni fogunk. Örülök, hogy Hosszú Katinka közzétette, ha őt bárki bántotta, ahol lehet, orvosoljuk. Az egyik jogos igény az volt, hogy legyen ilyen videóelemző-kamera, na most 73 millió forintért megrendeltük a Tüske Uszodába az egymástól öt méterre a víz alatt lévő kamerákat, amiket aztán ki lehet értékelni egy szoftverrel. Ez még közbeszerzés alatt van.  Mondta, hogy szeretne egyéni kamerát 3 millióért, rendeltünk ebből húszat, mert tényleg szükség van rá. Köszöntük az ötletet, kapjon ebből más is” – mondta Gyárfás Tamás, aki hozzátette, a magyar úszósport példátlan helyzetben van, és kikre költenének bevételeiket, ha nem a legjobbakra.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke kifejtette, “Katinka a csúcsokat döngeti, meg is dönti, a világ legjobb úszója, és büszkék vagyunk rá. Ugye még azt is elmondta Katinka, hogy többek nevében szól. Esküszöm, hogy beszélő viszonyban vagyok Gyurta Danival, Cseh Lacival, Verrasztó Dáviddal, Kapás Bogival vagy Bernek Péterrel, és vagy ők félnek elmondani, amit Katinka jelzett, vagy én vagyok vak és süket, de nem érzem, hogy helyettük kellene beszélni.  Az a célunk, hogy Katinka a legjobbját nyújtsa, érdemes rá, fantasztikus versenyző” – írja a sport365.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top