Aktuális

A kormány felmondja mobilnet-szerződéseit a Magyar Telekomnál

A kormány utasította a minisztériumokat és háttérintézményeiket, hogy mondják fel mobilnet-szerződéseiket a Magyar Telekomnál. Lázár kancelláriaminiszter a tegnapi kormányinfón ízlésdiktatúráról beszélt.

A kormány utasította a minisztériumokat és azok háttérintézményeit, hogy mondják fel mobilnet-szerződéseiket a Magyar Telekommal – közölte a kormányszóvivő csütörtökön az MTI-vel.

Kovács Zoltán kormányszóvivő az MTI-nek elmondta: a kabinet szerdai ülésén foglalkozott a Magyar Telekom azon lépésével, amelyben felmondta támogatói szerződését Kovács Ákos énekessel.

Senkit nem hagyunk az út szélén
Senkit nem hagynak az út szélén

“A kormány megdöbbenéssel értesült a Telekom lépéséről, amely meggyőződésünk szerint mind a magyar alkotmány szellemével, mind pedig betűjével ellentétes” – közölte a szóvivő. Úgy fogalmazott: elképzelhető, hogy ez Németországban lehetséges, de “mi elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon bárkit véleménye és nézetei miatt ilyen formában diszkriminálni lehessen”.

A kormány és a Telekom partnerségi megállapodását nem érinti a lépés. Van olyan minisztérium, ahol 103 ilyen szerződés felmondását indították el, jelenleg arról tájékozódnak, pontosan hány ilyen szerződés van a tárcáknál és háttérintézményeiknél.

Kovács Ákos énekessel hétvégi, a nőket sérelmesen érintő kijelentése miatt a Magyar Telekom szerdán felmondta szponzori szerződését. Indoklásuk szerint:

“…cégünk nem tartja összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét Csoportunk hitvallásával és értékrendjével.”

Lázár János kancelláriaminiszter szerdai nyilatkozata szerint a Telekom lépése megdöbbentő és ízlésdiktatúra. “Ha a kormánynak nem tetszik a Telekom véleménye, felbonthatnánk a szerződéseinket a Telekommal?” – tette fel a kérdést. Egy nap múlva pedig meg is válaszolta azt.

A Telekom német tulajdonosa megdöbbent a magyar kormány döntésén. Semmilyen előzmény nem indokolta a történteket, nem voltak előzetes tárgyalások vagy jelzések sem. A Magyar Telekom a Deutsche Telekomé, az pedig harmad részben német állami tulajdon. A Magyar Telekom részvényei a hír hatására három százalékot estek, majd kicsit erősödtek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top