Aktuális

Unortodox haute cuisine: betonkeverőben készült a gírosz

Betonkeverőben készítettek gíroszt egy illegális Pest megyei üzemben. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) több mint huszonkét tonna terméket foglalt le.

Az ellenőrök egy nagykereskedés mögötti épületben engedély nélkül működő üzemet találtak, ahol betonkeverőben készült a gírosz. A dolgozók az ellenőrzés megkezdésekor elmenekültek. A fellelt dokumentumok szerint több fővárosi gyorsétterem kapott alapanyagot az üzemből – áll a NÉBIH közleményében.

Végy egy betonkeverőt...
Végy egy betonkeverőt…

 

A húsnagykereskedést december elején ellenőrizte a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI) a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Pest Megyei Adóigazgatóságának fülese alapján.
A szakemberek több szabálytalanságot találtak, a baromfit Lengyelországból importálták szabálytalanul, a marhahús eredete pedig tisztázatlan volt. A NÉBIH KÜI hatósági zár alá helyezte valamennyi helyiséget, emellett pedig huszonkét tonna baromfi-, pulyka- és marhahús, joghurt és fűszer megsemmisítését rendelték el. Az ügyben milliós nagyságrendű bírság kiszabása várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top