Aktuális

Megszületett az ablakon kidobott Ádámka testvére

Megszületett a januárban az ablakon kidobott csecsemő édesanyjának második gyermeke.

Januárban az egész országot mélyen megrázta az a tragédia, amikor erőszakos hajlamú édesapja kidobta egy negyedik emeleti budai lakás ablakán hat hónapos kisfiát, majd ő is utána ugrott. Mindketten meghaltak. Az édesanya már korábban szakított az agresszív apával és a nagymama lakásába menekült, de a férfi, akit korábban letartóztattak és távoltartási végzést is hoztak ellene, ott is megtalálta. 

A csecsemőgyilkosság áldozatául esett Ádámka édesanyja, Barbara úgy próbált megbirkózni a történtekkel, hogy a családon belüli erőszak elleni küzdelem egyik szószólójává vált. A nyáron – azon a napon, amikor Ádámka egyéves születésnapja lett volna – egy sétával emlékeztek meg az esetről, amin a gyászoló anya is beszélt. “Hónapokba telt, amíg felfogtam, hogy Ádám nincs többé. A hiánya szinte elpusztított. Sokan megszóltak, micsoda ízléstelenség, hogy nyilvánosságra hoztam a velem történt tragédiát. Szerintem ez nem magánügy. Fel kell emelni a hangunkat, hogy végre meghalljanak minket” – mondta Barbara, aki akkor már a szíve alatt hordta második gyermekét.

A kislány azóta már meg is született. Édesanyja egy Paulo Coelho-idézettel üdvözölte a Facebookon – írja a Bors: “A keserűség előbb-utóbb eltűnik, valaki, akit a sors az utadba sodor, végre megérkezik egy csokor boldogsággal a kezében, és minden jó lesz.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top