Aktuális

Diáklányoknak sms-ezett a tanár, kirúgták

A veszprémi iskola igazgatója szerdán kirúgta azt a testnevelőtanárt, aki frivol üzeneteket küldött több diáknak.

A Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója december 9-én megszüntette annak a tanárnak a közalkalmazotti jogviszonyát, aki több diáklánynak is szexuális utalásokat tartalmazó üzeneteket küldött. Az egyik diáknak a mellére tett megjegyzést, egy másiknak pedig jóval durvábban szólt be. A testnevelőtanár az eset napvilágra kerülését követően önként távozott volna, de az intézmény fenntartó KLIK tankerületi igazgatójának hatására visszavették. Az intézményt fenntartója, a Nemzetgazdasági Minisztérium azonnali hatállyal vizsgálatot indított a tanár ellen, felfüggesztve a munkavégzés alól.

A vizsgálat megállapította, hogy a tanár magatartásával, viselkedésével megszegte a köznevelésről szóló törvényt, illetve a munkaköri leírásban foglaltakat is. A pedagógus nem tartotta be a közalkalmazotti jogviszonyból származó lényeges kötelezettségét és a magatartási szabályokat – írja a tárca közleménye. A tanár bírósághoz fordulhat a döntés miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top