Aktuális

A nő állítja, fojtogatták a taxisok, és levettek a bakkártyájáról 30 ezer forintot

Egy nő azt állítja, három taxis fojtogatta, elvette a bankkártyáját, és nemi erőszakkal fenyegette péntek este Budapesten, mert rosszul lett az autóban, és kihányt az ablakon. A taxisok szerint ebből csupán annyi igaz, hogy 30 ezer forintot vettek le a kártyáról az autó tisztítási költségeire.

Egy fiatal ügyvédnő szerint az Európa hajóhoz hívott taxit péntek késő este, miután rosszul lett némi gyógyszerre megivott pezsgőtől. Budafoki lakásába akart utazni, de már azt is furcsállta, hogy a taxis nem a legrövidebb, rakparton át vezető utat választotta. Ehelyett az első kerület felé indultak, amikor út közben a nő rosszul lett. Kérte a sofőrt, álljon meg, amit az csak a harmadik kérésre tett meg. A nő nem tudott az autóból azonnal kiszállni, mert az ajtók zárva voltak. Lehúznia az ablakot és kihányt rajta, így, állítása szerint a kocsi belseje tiszta maradt. A taxis az esetre dühös lett, szidalmazta, és 30 ezer forint tisztítási díjat kért tőle.

Állítása szerint bántalmazták, és elvették a bankkártyáját

A nő sokallta az összeget, mondván a karosszéria tisztítása nem kerülhet ennyibe, erre a történet szerint a sofőr odahívta két kollégáját. Egyikőjük az ügyvédnőt nekivágta egy drótkerítésnek, és fojtogatni kezdte. Amikor kérte, engedje el, még egy kés is előkerült, és fenyegetni kezdték, hogy egyesével megverik és megerőszakolják. Ekkor átadta a bankkártyáját, amelynek PIN-kódját is meg kellett mondania, így nem tudta befolyásolni mennyit ütnek be, de a netbankos számlatörténet szerint 30 ezer forinttal rövidítették meg a taxisok. A kikényszerített fizetés után a nő visszakapta a kártyáját, és elrohant a helyszínről.

A nő azt állítja, fojtogatták a taxisok, és levettek a bakkártyájáról 30 ezer forintot

Egy közeli étteremből rendőrt akart hívni, mert a mobilja lemerült, de onnan a biztonsági őr elhajtotta, mivel szerinte csak részeg hisztizésről volt szó. Végül máshonnan sikerült telefonálnia, de a helyszínre érkező rendőrök sem voltak vele túl segítőkészek: szemére hányták, hogy elhagyta a helyszínt, és miért nem hívta ki őket hamarabb. Előkerítették a taxist, aki tiszta autóval érkezett, és azt mondta, az azóta eltelt másfél órában kitakaríttatta az autót, és a bankkártyás fizetés blokkjával bizonygatta minden teljesen szabályosan történt.

A nő feljelentést tett

Az ügyvédnőnek a rendőrök azt mondták, mivel külsérelmi nyom nem látható rajta, tehet ugyan feljelentést, de három ember szava áll az ő egyetlen állítása ellen, és könnyen lehet, a végén őt büntetik meg rágalmazásért, ezért a nő pénteken nem tett feljelentést. A másnap reggeli ébredést követően már érezte az este nyomait a nyakán és a hátán, a barátai unszolására mégis elment a rendőrségre feljelentést tenni.

Megpróbálta felvenni a kapcsolatot a taxitársaság vezetőségével, mert kíváncsi, mégis hogyan és miért történhetett vele mindez, és az ügyet peren kívül rendezné, de a hétvégére hivatkozva a diszpécserek nem adták meg a cégvezetők elérhetőségét.

A taxisok tagadják a fojtogatást

A diszpécserek állítása szerint Dorka a taxiba hányt, amelynek belső kárpitja büdös és mocskos lett, a 30 ezer ennek jogos tisztítási díja volt. Azt is mondták, az utas ügyvédnő, ezért “fenn hordja az orrát”, és attól tartanak, el fogja vinni a végsőkig az ügyet, “ügyvédként visszaél a státuszával”. Ezenkívül az, hogy gyógyszerre ivott, mindent elárul, valószínűleg nem emlékszik a történtekre és összevissza beszél.

A rendőrségen pedig azt mondták, pénteken éjjel az ügyvédnő többszöri kérdésükre sem akart feljelentést tenni. Másnap, szombaton újra jelentkezett, ekkor tanúként vallomást tett, és ez alapján a rendőrség – önbíráskodás gyanúja miatt – meggyanúsított egy férfit, akit azóta ki is hallgattak – tudta meg az Index.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top