Aktuális

Kincsre lelt, de visszaadta

Egy 31 éves férfi vasárnap hajnalban hazafelé tartott kedvenc londoni kocsmájából, amikor az Earls Courton valami csillogót vett észre a csatornában.

Andrew Samuels kihalászta a Nando bár előtti kanálisból a hatalmas gyémántgyűrűt, taxiba vágta magát és elvitte egy londoni ékszerészhez. A szakvélemény minden várakozását felülmúlta: az ékszer fő kövét három-három és fél karátosra becsülték, míg az ékszer értékét ötven-nyolcvanezer fontban állapította meg a becsüs.

Kincsre lelt, de visszaadta

Végül is, Andy kezén sem állt rosszul

Andy azonban egy pillanatig sem érezte magáénak a kincset. Úgy volt vele, hogy miután már legalább négy-öt telefonját hagyta el, és eddig kivétel nélkül mindig visszakerült hozzá a készülék, most neki is becsületesnek kell lennie az ékszer elvesztőjével szemben. Ezért aztán kiposztolta a történteket és várt.

Kincsre lelt, de visszaadta

Andy, a becsületes londoni gyerek mintaképe

Nemsokára jelentkezett is egy idősebb nő, aki Andy számára hitelt érdemlően bizonyította, hogy az ékszer valóban az ő tulajdona, így vissza is kaphatta a gyűrűjét. Arról már nem szólt a fáma, hogy a becsületes megtaláló kapott-e tőle valamilyen jutalmat – írja a Daily Mail.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top