Aktuális

Terrorveszély: Rómában és Milánóban is merényleteket tervezhetnek

Öt terroristagyanús személyt azonosított Olaszországban az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda. Több nevezetességnél is merényletet tervezhettek, azok továbbra is célpontok lehetnek.

A La Repubblica című újság úgy tudja, egyebek mellett a római Szent Péter-bazilika, a milánói dóm, illetve Scala operaház ellen akartak támadásokat elkövetni.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülései szerint az FBI átadta az illetők adatait az olasz hatóságoknak, de az arab nevű gyanúsítottak egyelőre még szabadlábon vannak. A RAI közszolgálati televízió ugyanakkor arról számolt be, hogy az olasz hatóságok értékelése szerint nincs közvetlen jele az egyértelmű fenyegetésnek az FBI által átadott információk alapján.

Terrorveszély: Rómában és Milánóban is merényleteket tervezhetnek

Ezzel párhuzamosan az amerikai külügyminisztérium arra figyelmeztette az Egyesült Államok állampolgárait, hogy e három nevezetesség, illetve általában véve a római és milánói templomok, zsinagógák, éttermek, színházak és szállodák potenciális terroristacélpontok lehetnek.

A külügyminisztérium által kiadott figyelmeztetés szerint terrorcsoportok a párizsiakhoz hasonló merényletek elkövetését tervezhetik, ugyanakkor azt is leszögezte, hogy az olasz hatóságok tudatában vannak ezeknek a fenyegetéseknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top