nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
16 Akciónap a nőket érő erőszak ellen

16 Akciónap a nőket érő erőszak ellen

16 Akciónap címmel kampány indul a nők elleni erőszak ellen. Itthon többek között a Néma Tanúk felvonulás, jótékonysági műhelyvásár, filmvetítések és kerekasztal-beszélgetések irányítják rá a figyelmet a problémára.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

1991 óta november 25. és december 10. között világszerte megtartják a 16 Akciónap nevű kampányt. Miért éppen ekkor? November 25. a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja, december 10. pedig az emberi jogok világnapja. A civil szervezésű eseménysorozat a nők elleni erőszak minden formáját elítéli, rávilágítva, hogy a nők elleni erőszak súlyos emberi jogi jogsértés.

16 Akciónap a nőket érő erőszak ellen

A rendezvénysorozat hazai nyitóeseménye november 21-én (szombaton) a Néma Tanúk felvonulás lesz, amely 15:20-kor indul az Egyetem térről a Kossuth térre, a Parlament elé érkezik.

Itthon is nők milliói szembesülnek nap mint nap erőszakkal. Egy reprezentatív kutatás szerint 15 éves kora felett a magyar nők 28 százaléka esik áldozatul lelki vagy testi erőszaknak, ami több mint egy millió embert jelent. A 18–74 év közötti magyar nők 9 százaléka (legalább 361 000 nő) ellen követtek el szexuális erőszakot 15 éves kora óta. A kutatás szerint itthon jelenleg több mint 223 000 nő él olyan párkapcsolatban, amelyben a partnere fizikai, illetve szexuális erőszak áldozatává teszi. További információ a témával kapcsolatban a www.nokjoga.hu honlapon található.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon