Aktuális

Vasárnapi boltzár: indulhat az aláírásgyűjtés

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hitelesítette a vasárnapi boltzárral kapcsolatban benyújtott népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívét pénteki ülésén.

Egy magánszemély október 20-án nyújtotta be népszavazási kérdését, percekkel azt követően, hogy a Kúria jogerős döntésével – amelyben a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazási kérdések ügyében elutasította a jogorvoslati kérelmeket – megszűnt az üzletek vasárnapi zárva tartására vonatkozó kérdés “védettsége”.

Vasárnapi boltzár: indulhat az aláírásgyűjtés

Vajon összegyűlnek időre a kiíráshoz szükséges aláírások? 

Simonné Gercsényi Gabriella kérdése: “Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?” Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke üres aláírásgyűjtő ív híján a kérdést elutasította, mivel annak megléte az érvényes benyújtás feltétele. 

A kezdeményező október 30-án ismét benyújtotta kérdését, mellékelve az aláírásgyűjtő ívet is. Ezt hitelesítette pénteki ülésén az NVB, két ellenszavazattal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top