Aktuális

Kilőtt farkas: Szatyor Miklóst természetkárosítás miatt vonhatják felelősségre

Nem zárult még le az elkóborolt farkast lelövő pécsi állatkert-igazgató, Szatyor Miklós ügye. Sőt!

A baranyai rendőrség nyomozást indított a pécsi farkas lelövésének ügyében. Szatyor Miklóst, a pécsi állatkert igazgatóját természetkárosításért vonhatják felelősségre – értesült a Ripost. Azt, hogy ki tett feljelentést az ügyben, egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

MTI Fotó
MTI Fotó

Mint ismeretes, Szatyor Miklós november 1-jén a Tubesnél éles lőszerrel lőtte ki a pécsi állatkertből  megszökött farkast. Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki, online petíció is indult, amiben a Szatyor Miklós lemondását követelték. Az állatkert-igazgató az őt ért támadások ellen azzal védekezett, hogy a farkas túlságosan távol volt ahhoz, hogy biztonságosan meglője altatólövedékkel, ezért választotta az éles lőszert. Az esetet pedig nagyon sajnálja.

“Egy állat védelme ugyanis csak addig tartható, amíg azzal emberek életét nem veszélyeztetjük. Én az emberi élet védelme mellett döntöttem” – fogalmazott.

További cikkek a pécsi farkasról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top