Aktuális

2018-ra a Normafától a Széll Kálmán térig járhat fogaskerekű

A tervek szerint felújítják, és meghosszabbítják a fogaskerekű vasút vonalát. A Normafa és a Széll Kálmán tér között közlekedik majd.

“A mostani fogaskerekű egyik végét a Széll Kálmán térre behozzuk, ez a jelenlegi villamoshálózatra történő becsatlakozást jelenti. Tervezzük az északi végén, a hegyvidéki részen, a Széchenyi-hegy és a Normafa közötti bővítést is. A tervezés jelenleg az engedélyes terv stádiumában van, azzal számolunk, hogy 2016 végére az engedélyek rendelkezésre állnak, és 2017-ben a kivitelezése is megindulhat, ha lesz hozzá forrás, ez egyelőre bizonytalan. Ilyen ütemezéssel 2018-ra fejeződhet be a beruházás, akkor lehet a kibővített vonalon, az új járművekkel utazni” – mondta Nyúl Zoltán, a BKK stratégiai és innovációs igazgatója az Inforádiónak.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

A XII. kerületi önkormányzat és a Budapesti Közlekedési központ a fogaskerekűt érintő fejlesztések mellett elektromos autóbuszok beszerzéséről is megállapodott. A cél, hogy a közlekedés úgynevezett nulla emissziós járművekkel történjen, melyek nem szennyezik a környezetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top