Aktuális

Több aluljárót felújítanak a 3-as metró vonalán

A Fővárosi Közgyűlés szerint az aluljárók a jelenlegi állapotuk szerint sem a biztonsági, műszaki követelményeknek, sem a kor szolgáltatási és minőségi elvárásainak nem felelnek meg.

Több aluljárót is fel kívánnak újítani a 3-as metró vonalán – döntött a Fővárosi Közgyűlés. A rekonstrukció és az akadálymentesítés több mint hétmilliárd forintba kerülhet.

Ezeket érinti a felújítás

A tervek szerint a következő metróállomások gyalogos aluljáróit újítják fel: Újpest-Központ, Árpád híd, Dózsa György út, Lehel tér-Ipoly utca, Lehel tér-Victor Hugo utca, Nyugati tér, Corvin negyed, Nagyvárad tér, Népliget, Ecseri út, Pöttyös utca, Határ út.

Forrás: Wikipedia/Rovibroni
Forrás: Wikipedia/Rovibroni

Ezenkívül a 2017. évi vizes világbajnoksághoz kapcsolódóan a Forgách utcai metrómegálló közvetlen környezetének akadálymentesítése is szükséges, ezért a Váci út Forgách utca és Fáy utca közötti szakaszán a felszín rendezése is a feladat részét képezi.

A Deák Ferenc téri és a Kálvin téri aluljárók tervezése már más tervezési munka keretében folyamatban van.

A 3-as metró felújítása miatt  2016 második felétől  az érintett állomások amúgy is le lesznek zárva, a csatlakozó aluljárók felújítása szervezési szempontból problémák nélkül megoldható.

Olvass még a 3-as metró felújításáról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top