Aktuális

Így épül be a Városliget!

Elfogadták a tervezett múzeumnegyed végleges koncepcióját. Baán László miniszteri biztos elmondta, hogy építészeti múzeum és fotómúzeum nem lesz, de beépítik a Városligetet.

A teljes építkezés két ütemben, 2019 végére készül el, 200 milliárd forintból. A projektindító első két részösszeget – 15 és 38 milliárdot – költségvetésbe foglalják. Még idén kezdődhet a Kertem kocsma bontása az Olof Palme sétánynál, és indulnak a munkák a Petőfi Csarnok és a régi Hungexpo területén is. 2018-ra elkészülhetnek a felújítások és az új épületek egy része is.

A Szabolcs utcai kórház helyén az öt épületből álló Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ lesz. A Magyar Zene háza is az első ütemben épül a Kertem helyén, a gombára emlékeztető épület új nevezetességgé válhat. Ekkorra készül el a felújított Szépművészeti Múzeum is.

Így épül be a Városliget!Nyugi: a Városligeti-tavat nem csapolják le

 Második ütemben a Néprajzi Múzeum és a Nemzeti Galéria új épülete épül fel, a jelenlegi ingyenes parkolóhelyek kárára. A Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor sarkán az 1952-ben lebontott Városligeti Színház szecessziós épülete kap helyet, ami eredeti tervek szerint épül újjá.

A felújított Közlekedési Múzeum kiegészül egy kupolával, megújul Vajdahunyad vára és az Olof Palme Ház is. A liget széles aszfaltútjai helyén gyepesítést és faültetést terveznek, rendezettebbek lesznek és megújulnak a liget zöldfelületei is. A megszüntetett ingyenes parkolóhelyek helyett négy mélygarázs épül. Mivel az már nyilván nem ingyen lesz, kérdés, ki fogja használni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top