Aktuális

A Macbeth sztárjai újra együtt dolgoznak

Justin Kurzel rendező egyetlen filmmel (A snowtowni gyilkosságok) a háta mögött tulajdonképpen még zöldfülűnek számított, amikor belecsöppent az új Macbeth adaptációba, ahol olyan sztárokkal dolgozhatott együtt, mint az Oscar-jelölt Michael Fassbender és az Oscar-díjas Marion Cotillard.

A film olyan pozitív visszhangot kapott Cannes-ban, rögtön fel is kérték őket a következő nagyszabású projektre: jelenleg éppen az Assassin’s Creed című videójáték filmadaptációját forgatják, ismételten Kurzel rendezésében, illetve a Fassbender-Cotillard páros részvételével.

A Macbeth sztárjai újra együtt dolgoznak

Shakespeare legsötétebb, legtragikusabb és legerőteljesebb drámája, a Macbeth a XI. századi Skóciában játszódik, főszereplői az elmúlt 400 év alatt a gátlástalan hatalomvágy szimbólumává váltak. Macbeth (Fassbender) jóslatot kap, hogy ő lesz Cawdor thánja, majd Skócia uralkodója. Eleinte nem hisz a jóslatnak, de miután Duncan király előlépteti hősiességéért, ő ráérez a hatalom ízére.

Macbethnek a király iránti hűségét végül legyőzi Lady Macbeth (Cotillard) unszolása, a férfi megöli a királyt és ő kerül a trónra. A véres tett persze továbbiakat von maga után, Macbeth és felesége pedig egyre mélyebbre merül a hatalom megtartásáért folytatott harcban.

A Macbeth  (16) október 29-től látható országosan a mozikban, szinkronizált és feliratos változatban egyaránt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top