nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Ezek a legstresszesebb szakmák

Ezek a legstresszesebb szakmák

Kínai kutatók hat különböző, a munkahelyi stressz témájában készült tanulmányt hasonlítottak össze. Arra voltak kíváncsiak, melyek a legstresszesebb szakmák, illetve milyen összefüggés van a munkahelyi stressz és a stroke kialakulásának kockázata között.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Az elemzés során figyelembe vették, hogy a különféle szakmákban milyen időbeli nyomás, illetve mentális és koordinációs terhelés nehezedik a dolgozókra.

A passzív munkakörökben, mint például a portás, alacsony az elvárás és a stressz szintje is.  Szintén kevés stresszel járnak azok a szakmák, ahol a kontroll ugyan magas, ám a nyomás alacsony, ilyen foglalkozások például az építész vagy a természettudós.

Ezek a legstresszesebb szakmák

Az aktív szakmákban, mint például az orvos vagy tanár, a kontroll és a nyomás is nagy. A legstresszesebbek azonban mégis azok a szakmák, ahol a kontroll alacsony, a nyomás viszont nagy, így például a felszolgálók vagy az ápolók esetében.

A legstresszesebb szakmákban dolgozóknál 22 százalékkal magasabb a stroke kialakulásának kockázata, a nők esetében pedig még magasabb ez az arány: 33 százalék.

Forrás: metro.co.uk

Megosztás Facebookon