Aktuális

A Macbeth október 29-től látható a hazai mozikban

A Macbeth (16) az 5. Mozinet Filmnapok legsikeresebb filmje volt, ezt követően pedig október 29-től látható országosan a hazai mozikban – immár a feliratos mellett szinkronos változatban is.
A Macbeth október 29-től látható a hazai mozikban

A két főszerepre a forgalmazó olyan szinkronszínészeket keresett, akik méltóak a vásznon feltűnő színészekhez, az Oscar-jelölt Michael Fassbenderhez és az Oscar-díjas Marion Cotillard-hoz.
Macbeth így Nagy Ervin hangján szólal majd meg, aki már többször is szinkronizálta a színészt, Lady Macbeth-nek pedig Balsai Móni kölcsönzi a hangját.

Nagy Ervin

Nagy Ervin

A mozikba Kállay Géza fordításában kerül a film, ugyanebből a fordításból keltette életre Lady Macbeth-et Balsai Móni a Magyar Színház előző évadjában. A színésznő így tökéletes választás a
szerepre, a karakter minden rezdülését ismeri.

Shakespeare legsötétebb, legtragikusabb és legerőteljesebb drámája a XI. századi Skóciában játszódik, főszereplői az elmúlt 400 év alatt a gátlástalan hatalomvágy szimbólumává váltak. Macbeth (Michael Fassbender) jóslatot kap, hogy ő lesz Cawdor thánja, majd Skócia uralkodója. Eleinte nem hisz a jóslatnak, de miután Duncan király előlépteti hősiességéért, ő ráérez a hatalom ízére. Macbethnek a király iránti hűségét végül legyőzi Lady Macbeth (Marion Cotillard) unszolása, a férfi megöli a királyt, és ő kerül a trónra. A véres tett persze továbbiakat von maga után, Macbeth és felesége pedig egyre mélyebbre merül a hatalom megtartásáért folytatott harcban.

A Macbeth október 29-től látható a hazai mozikban

Justin Kurzel ausztrál rendező (A Snowtown-i gyilkosságok, Assassin’s Creed) filmadaptációja egyszerre elégíti ki a Trónok harca és Shakespeare rajongóit. Kurzel olyan rendezőket követ a Macbeth-adaptációk sorában, mint Orson Welles, Roman Polanski, Kuroszava Akira, a fiatal rendező eredeti helyszíneken forgatta nagyszabású filmjét, amely a látványos akciójeleneteket vegyíti Macbeth vívódásának soha korábban nem látott hitelességű ábrázolásával. A Macbeth igazán kortárssá válik a háborút járt veteránok beilleszkedési zavarainak hangsúlyozásával és Lady Macbeth motivációinak árnyalt bemutatásával.

A Macbeth először a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, a hazai közönség október 29-től a világon az elsők között láthatja – az amerikai premier például csak decemberben, az Oscar-szezonhoz időzítve lesz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top