Aktuális

A legtöbben a villanyszámlát nem fizetik hazánkban

Magyarországon jelenleg 1,7 millió kifizetetlen közműszámlát tartanak nyilván, ebből a legtöbb villanyszámla.

A legtöbben a villamosenergia-szolgáltatójuknak tartoznak, a legnagyobb volumenű kintlévőség a földgázszolgáltatásban volt a nyár végén közölte szombati számában a Magyar Idők a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adataira hivatkozva.

A napilap szerint a hivatal közel 1,7 millió kifizetetlen közműszámlát tart nyilván és 77,6 milliárd forintot meghaladó összes tartozást. A rezsicsökkentést megelőző nyáron még mintegy 3 millió kifizetetlen energiaszámlát tartottak számon az országban, amelyek összértéke meghaladta a 140 milliárd forintot.

A Magyar Idők azt írta, villamosenergia-szolgáltatójuknak 1,04 millióan nem fizették be a számlájukat, 11 ezerrel kevesebben, mint egy éve. A távhő díjával közel 201 ezren maradtak el, négyezerrel kevesebb fogyasztónak van tartozása, mint egy évvel korábban. A földgázszolgáltatás esetében a 455 ezer hátralékos viszont harmincezerrel több, mint 2014 nyarán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top