Aktuális

Oscar Pistorius elhagyhatja a börtönt

A korábbi kiváló sportoló öt év börtönt kapott emberölésért. A jövő héttől kezdve házi őrizetben töltheti le büntetése maradék részét.

A Dél-Afrikai Köztársaság büntetés-végrehajtásának illetékesei úgy döntöttek, hogy Oscar Pistorius magaviselete lehetővé teszi, hogy házi őrizetben töltse le büntetésének maradék részét. Az ügyben még egyszer meghallgatják az agyonlőtt Reeva Steenkamp családját. A sportoló kedden távozhat a börtönből.

Oscar Pistorius elhagyhatja a börtönt

Példakép volt, de mindent tönkretett

Oscar Pistorius 2013-ban egy veszekedést követően több lövéssel megölte barátnőjét, az országszerte népszerű modell Reeva Steenkampot. Pistorius azzal védekezett, hogy betörőnek hitte a nőt, azért lőtt, ám a szomszédok hallották az előzményeket is, ráadásul a pár az utolsó időszakban gyakran veszekedett.

Pistorius várhatóan több órát köteles lesz otthonában tölteni minden nap, emellett pedig közmunkára is kötelezhetik. A bírósági eljárás sem zárult még le, ügyészségi fellebbezés miatt november 3-án fellebbviteli tárgyalás lesz az ítélettel kapcsolatban.

A két alsó lábszár nélkül élő Pistorius 2012-ben a londoni olimpián 400 méteres futásban és négyszer négyszázas váltóban az ép sportolók mezőnyében vett részt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top