Aktuális

A nyomor legalja: több ezren laknak ketrecben Hongkongban

A blog fő irányvonala az álmodozás, a jólét, a luxus világa. Most eljött az idő, hogy megmutassam ezek ellentétét is.

Kína szegényebb rétegeinek lakhatási körülményei ijesztőek: 30 millióan élnek barlanglakásokban, ezek azonban még mindig emberhez méltóbbak, mint az úgynevezett ketreclakások, melyekre szavakat is nehéz találni. A jogvédő szervezetek szerint a hasonló lakóhelyek léte veszélyezteti a lakhatáshoz való alapvető emberi jogot, a kínai kormány azonban nem óhajt beleszólni ebbe a dologba, amíg igény van a hasonló otthonokra.

Amellett, hogy az embertelen körülmények a különféle fertőző betegségek terjedését is felgyorsíthatják, mentális betegségek kialakulásához vezethetnek. Nem véletlen, hogy ezeket a ketreclakásokat még az ott élők is koporsónak “becézik”, hiszen semmi másra nem jók, mint valahol bevárni a halált, az elmúlást.

A nyomor legalja: több ezren laknak ketrecben Hongkongban

Az Ausztráliában élő brit fotós, Brian Cassey Hongkong ketrecbe zárt kutyái című fotósorozatát mutatom nektek, amitől talán te is úgy érzed: nincs is okod panaszkodni a saját életedre.

A folytatásért és a képekért kattints a Deluxe caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top