Aktuális

Gyerekrajz kerül egy MÁV-mozdonyra

A MÁV gyerekrajz-pályázatot hirdet. A győztes pályamű egy éven keresztül díszíti majd a vasúttársaság legmenőbb, TRAXX tpusú mozdonyainak egyikét.

Gyerekrajz-pályázatot ír ki a MÁV. A versenyen nyolc- és tizenkét éves kor közötti gyerekek indulhatnak, a téma pedig a vasút, a vonatok. Rajzolni bármivel lehet, egy induló egy rajzzal nevezhet be a MÁV versenyébe. A remekműveket fekvő A/4-es lapon kell beadni. A rajzokhoz kitöltött jelentkezési lapot is mellékelni kell, ami a www.mavcsoport.hu/mav-csoport/rajzpalyazat oldalról tölthető le. A jelentkezési lapot a gyermek legalább egy törvényes képviselőjének alá kell írnia. Csak olyan rajzokat várnak, ami még nem szerepelt semmilyen rajzpályázaton.

Gyerekrajz kerül egy MÁV-mozdonyra

Ezt a kék-sárga falat rajzolhatja tele a pályázat győztese. Menő.

A pályaműveket és a jelentkezési lapot a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának címére (1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 54–60.) kell postázni, a beérkezési határideje november harmadika. A borítékra rá kell írni a “Ha nagy leszek, vasutas leszek!” Gyermekrajzpályázat 2015 jeligét.

A legkomolyabb elismerésként a győztes rajz egy éven keresztül díszíti majd a magyar vasúttársaság 480-as sorozatú, legmodernebb, Bombardier TRAXX típusú mozdonyainak egyikét, számtalan embernek mutatva meg így a legjobbnak ítélt pályaművet. A rajzok közül a MÁV szakembereiből, könyvillusztrátorból és a pályázat megvalósításába bevont szervezetek képviselőiből álló szakmai zsűri választ győztest, az eredményt november 6-án közlik a jelentkezési lapot is tartalmazó weboldalon.

Közönségszavazás is lesz: az interneten november 9. és 30. között lehet ilyenformán véleményezni a rajzokat. A legtöbb szavazatot kapó tanuló iskolai osztálya számára a MÁV-START egy belföldi vonatos osztálykirándulás vasúti költségét kínálja fel. A közönségdíj nyertesének nevét a MÁV-csoport 2015. december 1-jén hirdeti ki honlapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top