Aktuális

Az öregedés 12 csalhatatlan jele

Húszévesen még ezres fordulatszámon pörögsz, harminc körül lenyugszol, negyven felé pedig azon kapod magad, hogy legalább annyit merengsz a múlton, mint amennyit a jövőről ábrándozol. Ismerős, ugye?

Félreértés ne essék: egyáltalán nem arról szeretnék sápítozni, hogy milyen szörnyű dolog az idő múlása, és már a B oldal pörög, “elhull a virág, eliramlik az élet”, ajvé, meghalunk mind. Én történetesen imádom a harmincas éveimet, mert úgy érzem, mostanra értem meg igazán, már tudom, ki vagyok, és azt is, hogy nem kell mindenkinek megfelelnem. Szeretem a tapasztalataimat, az emberismeretemet, az emlékeimet. De tény, időről időre rádöbbenek, hogy nem vagyok már mai csirke.

Tegnap este a hétvége közeledtével elkezdtem magamban számba venni, mi mindent kell elintéznem az elkövetkezendő három napban. A lista elég hosszú lett, s amikor bevillant, hogy péntek este iszogatós programom van a barátaimmal, átsuhant az agyamon, hogy jó lenne mértéket tartani, mert ha nem sikerül, akkor lőttek a tevékeny hétvégének. Bezzeg 15 évvel ezelőtt ilyesmi még eszembe sem jutott volna.Ismerős eszmefuttatás, ugye? Íme az öregedés 12 csalhatatlan jele – szerintem.

Elkezded szeretni a csendet – nincs is annál csodálatosabb, mint egy pörgős munkanap után hazaérve fél órát punnyadni, tenni-venni úgy, hogy nem szól a tévé, a rádió, semmi. Körülölel az áldott csend.

via GIPHY

Már nem  hétvégi bulikról tájékozódsz, hanem arról, milyen akciók lesznek az élelmiszerboltokban.

via GIPHY

Dagad a lábad a melegben.

via GIPHY

A cipővásárlás szempontjai közül a kényelem fontosabbá válik, mint az esztétikum.

via GIPHY

Pontosan emlékszel, milyen nagy szám volt ez a klip:

Már természetes, hogy a gyerekek csókolommal köszönnek.

via GIPHY

A másnaposság egész hétvégét betöltő program.

via GIPHY

Nosztalgikus érzés kerít hatalmába, mikor meglátod ezt a képet:

Az öregedés 12 csalhatatlan jele

Szinte már fel sem tűnik, ha reggelre elfekszed a nyakadat.

via GIPHY

Rádöbbensz, hogy 15 év telt el az ezredforduló óta. Aki akkor született, már gimibe jár.

via GIPHY

Hiába vagy nyúzott, nem döntöd magadba az ötödik kávét is. Rájössz, hogy a tea is jó dolog.

Az öregedés 12 csalhatatlan jele

Nincs az az isten, hogy éjszakai buszon zötykölődj haza a péntek esti buli után. Ha nincs pénzed taxira, inkább otthon maradsz.

via GIPHY

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top