Aktuális

Átadták a megújult Nyugati teret – fotók

Szerdán ünnepélyes keretek között átadták a megújult Nyugati teret.

A Nyugati tér ünnepélyes átadásán Tarlós István főpolgármester azt mondta: Budapest ismét egy kulturált, élhetőbb és zöldebb köztérrel lett gazdagabb.

Átadták a megújult Nyugati teret  - fotók!

A főpolgármester a legfontosabb változások között említette, hogy a korábban, lényegében az egész Nyugati teret uraló lépcsősor jóval keskenyebb és rövidebb lett. A járólépcső mellett kialakítottak egy úgynevezett kiülős lépcsősort. Több lesz a zöldfelület és a fa a téren, ezek megvalósítását, mint elmondta, a Tér-Köz-2 pályázat segíti. Kiemelte, hogy új burkolatnak köszönhetően jóval világosabb lett a tér, amelynek gépészete is teljesen megújult, beleérve a vízjátékot és a budapestiek kedvelt találkozóhelyét, a “gombát”.

Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere elmondta, az öt hónap alatt lezajlott beruházás költsége 509 millió forint volt. A VI. kerületi önkormányzat 184 millió forintot fordított a felújítás finanszírozására. A beruházáshoz 30 millió forinttal járult hozzá a Skála-Metro Ingatlanhasznosító Kft. – írja az inforadio.hu.

Átadták a megújult Nyugati teret  - fotók!
Átadták a megújult Nyugati teret  - fotók!
Átadták a megújult Nyugati teret  - fotók!

Érdekességek a megújult Nyugati térről:

  • A felújítás során több mint 1300 növényt ültettek
  • A tér felületei antigraffiti bevonatot kaptak
  • Sötétedés után egyedi látványú díszkivilágítás fogadja az arra járókat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top