Aktuális

Asztalitenisz: döntőben a Póta–Samara kettős

Póta Georgina és Elizabeta Samara bejutott a vasárnapi fináléba női párosban a jekatyerinburgi asztalitenisz Európa-bajnokságon. A magyar-román duó a szombati elődöntőben a kínai származású holland, illetve lengyel színekben versenyző Li Jie és Li Qian ellen nyert hat szettben.

Az első játszmában ugyan szinte végig Póta Georgináék vezettek, végül azonban szettlabdát is hárítaniuk kellett ahhoz, hogy előnybe kerüljenek. A folytatásban aztán jóval könnyedebben, 11-6-ra győzve duplázták meg előnyüket, a harmadik játékrészben azonban feltámadt a rivális. Négy játszma után 2-2 volt az állás.

Az ötödik már kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, Póta Georgina és Samara “magához tért”.  A hatodik játékrészben sokáig fej fej mellett haladtak a felek, majd 10-8-nál két meccslabdához jutottak Pótáék, s ugyan mindkettőt elhibázták, 11-10-nél újabb lehetőségük adódott arra, hogy befejezzék a mérkőzést. Ekkor időt kért Téglás Péter szövetségi kapitány, ezt a labdamenetet már Póta és Samara nyerte, ezzel bejutottak a döntőbe.

A finálét magyar idő szerint vasárnap 13 órától rendezik, a meccs másik résztvevője egy újabb ázsiai származású duó, a Hu Melek, Shen Yanfei török-spanyol kettős lesz.

Olvass további cikkeket a ping-pongról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top