Aktuális

Gyermekmenzára szánt ismeretlen eredetű húst foglaltak le

Egy ceglédi konyhán tartott vizsgálatot a Nébih. Az ismeretlen eredetű húsból a helyi menzára akartak ebédet főzni, amelytől több ezer gyerek betegedhetett volna meg.

250 kilogramm ismeretlen eredetű húst foglalt le a napokban a Nébih egy ceglédi konyhán. Az iskolai, óvodai menzákat ellátó cégnél felcímkézetlen húsokat, húskészítményeket találtak, de az alapvető higiéniai előírásokat sem tartották be. A negyed tonna tisztázatlan eredetű termékeket a hatóság lefoglalta és megsemmisítette.

A ceglédi polgármester sajtóosztályának tájékoztatása szerint a TS Gasztro Kft. egyik telephelyét vizsgálta a Nébih. A konyháról a húst a ceglédi óvodák, általános és középiskolák menzájára szánták. A 250 kilogramm húsból körülbelül 4000 adag étel készülhetett volna, ennyi gyermek súlyos megbetegedést okozva.

A közelmúltban súlyosan fertőzött vágóhidat záratott be a Nébih, ahol borzalmas körülmények között dolgozták fel a húsokat, de növényvédő-szerrel és sózással is akadtak mostanában problémák – olvasható az Index.hu cikkében.

Gyermekmenzára szánt ismeretlen eredetű húst foglalt le a NÉBIH

További NÉBIH témájú cikkek az NLCafén

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top