Aktuális

Menekülteknek ajánlották fel az angliai Banksy antiélménypark építőanyagát

Az öt héten át óriási sikerrel működő angliai Banksy antiélménypark bontásából származó építőanyagokat ajánlották fel a Calais-nál ragadt menekültek számára.

A franciaországi Calais-nál rekedt menekülteknek ajánlotta fel a hétvégén bezárt Banksy-féle angliai “antividámpark” bontási anyagait a valódi nevét évek óta eredményesen titkoló világhírű graffitiművész.

A “legkiábrándítóbb brit attrakcióként” emlegetett élménypark öt héten át űzött csúfot a fogyasztói kultúrából a 75 ezer lakosú Weston-super-Mare városban. A park célja az volt, hogy leszámoljon a közhelyekkel és összes attrakciója olyan komoly társadalmi problémákra hívta fel a figyelmet, mint a szegénység, a menekültügy és a környezetszennyezés. Egyik látványossága lélekvesztőn összezsúfolódott menekülteket ábrázolt.

A rendhagyó kezdeményezés óriási sikernek bizonyult, a figyelmet a világ bajaira felhívó szarkasztikus létesítmény működésének öt hete alatt több mint százötvenezer látogatót vonzott, húszmillió font (cca. 8,5 milliárd forint) idegenforgalmi bevételt hozva a pangó gazdaságú térségnek.

A nem hivatalos franciaországi táborban több ezer menekült vár arra, hogy átkelhessen a csatornán “az ígéret földjére”, Nagy-Britanniába.

Az anglia Banksy anti-élménypark
Az angliai Banksy anti-élménypark

További menekült témájú cikk az NLCafén

Fotó: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top