Aktuális

1000-1500 embernek van még esélye a diplomamentésre

A diplomamentő program jelentkezési határideje hamarosan lejár, a helyek pedig nagyon fogynak az ingyenes nyelvtanfolyamokra.

Magyarországon 40-50 ezren vannak, akik nyelvvizsga hiányában nem kaphatták meg a diplomájukat, ebből a Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. közlése szerint nagyjából 1000-1500 embernek van esélye az államilag támogatott diplomamentő programban megszerezni a papírt – számolt be a Híradó.hu.

Bár a  diplomamentő program alapvetően sikeresnek mondható, számos ponton akadozik. A bürokrácia, illetve a képzőkkel szemben támasztott bonyolult követelmények nem szűrték ki azokat a képzőhelyeket, melyek nem megfelelő színvonalú képzést adtak. Emiatt sokan a 240 órás képzések végére sem érték el a sikeres nyelvvizsgához szükséges szintet. Akiknek pedig a diplomamentő program keretében nem sikerül megszerezniük a középfokú nyelvvizsgát, azoknak a képzés költségének felét ki kell fizetniük.

A teljes létszámot tekintve jelenleg 50-60 százalékos lehet a sikeres nyelvvizsgázók számaránya – nyilatkozta a Híradónak Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért Egyesület elnöke.

Az eddig megkötött szerződések alapján idén év végéig még 7200 végzett hallgatónak kell nyelvvizsgát tennie.

A diplomamentő programba idén november 15-ig lehet még jelentkezni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top