Aktuális

Szörnyű állapotokra bukkant a Nébih egy Pest megyei vágóhídon

Egy ellenőrzés során súlyos higiéniai és nyomon követhetőségi hiányosságokat tártak fel a Nébih szakemberei egy Pest megyei vágóhídon. Vigyázat, sokkoló részletek következnek!

Elképesztő látvány fogadta a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának ellenőreit a Pest megyei vágóhíd ellenőrzésekor: az üzemben a padozatot, az falakat és a berendezési tárgyakat alvadt vér, kosz és húscafatok borították, a vágást többek között nem működő késfertőtlenítő, eldugult kézmosó és rozsdás berendezési tárgyak mellett végezték. 

Az ellenőrzés során az üzemben fellelt nem nyomon követhető termékek (kb. 500 kg, többnyire belsőség) megsemmisítését, továbbá – tekintettel a nyomon követhetőségi és higiéniai hiányosságokra – a még megfelelő fogyaszthatósági idejű, már kiszállításra került termékek visszahívását rendelték el a szakemberek.

Az egységben lévő sertések az őket kísérő állateg-észségügyi dokumentummal – egyedi jelölésük alapján – nem voltak összeegyeztethetők, ezért eredetük igazolásáig a Nébih elrendelte az állatok forgalmi korlátozását. Az üzem tulajdonosának a korlátozás ideje alatt gondoskodnia kell a sertések állatjóléti előírásoknak megfelelő ellátásáról.

A súlyos higiéniai hiányosságok felszámolásáig a vágóhíd működését azonnal hatállyal megtiltották a szakemberek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top