Aktuális

Nem akarták elvinni a mentők az agyvérzéses beteget

Férje rátermettségének köszönheti az életét egy nő, ugyanis bár az agyvérzés tipikus tüneteit mutatta, a mentők mégis inkább háziorvoshoz küldték volna – hangzott el Tényekben.

Koncz Sándor felesége az agyvérzés tipikus tüneteit mutatta: hirtelen ostorcsapásszerű fejfájást érzett, lebiggyedt a szája, nem tudott beszélni. A férfi azonnal hívta a mentőket, de ők először ki sem akartak menni. “Fejfájás miatt túlzás mentőt küldeni” – mondták. A férj ragaszkodott hozzá, hogy kimenjenek. Amikor megérkeztek, tanácstalanul vizsgálgatták a beteget, és azt javasolták, menjenek el a háziorvoshoz.

Fotó: OMSZ
Fotó: OMSZ

Mivel Sándor 30 évig volt mentős, rengeteg agyvérzéssel találkozott a munkája során, felismerte a tüneteket. Végül a határozott fellépésének köszönhetően bevitték a kórházba a feleségét, ahol megállapították, hogy Margit életveszélyes állapotban van, azonnal megműtötték, most lábadozik.

Sándor azt mondta, ha nem dolgozott volna a szakmában, zokszó nélkül hallgatott volna a mentősökre, hiszen miért is ne tette volna, és akkor a felesége valószínűleg már nem élne. Az esetről a TV2 Tények című műsora számolt be.

A mentőszolgálat szerint  a rendelkezésre álló információk és dokumentumok nem támasztják alá a vádakat. Az esetet vizsgálják.

Az agyvérzés felismerése életet menthet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top