nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
A dalai láma szerint utódának vonzó nőnek kell lennie

A dalai láma szerint utódának vonzó nőnek kell lennie

A XIV. dalai láma minimum "érdekes" kritériumot fogalmazott meg a potenciális női utódával kapcsolatban.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Tendzin Gyaco, a XIV. dalai láma a BBC-nek adott interjújában beszélt arról, hogy egyáltalán nem kizárt, hogy az utóda egy nő legyen. “A nők biológiailag sokkal inkább képesek megmutatni a szeretetet és az együttérzést” – foga lmazott.

A dalai láma ezután felidézte, hogy Párizsban is megkérdezték ugyanerről a témáról, és akkor sem mondott mást. “A mai zavaros világban, úgy vélem, a nőknek fontosabb szerepeket kellene betölteniük, és azt is mondtam a riporternek, ha egy női dalai láma jön, az arcának vonzónak kell lennie.”

A BBC riportere, Clive Myrie kissé megdöbbent őszentsége válaszán, és visszakérdezett, hogy pontosan hogyan is értette, amit mondott?

“Úgy értem, ha egy női dalai láma jön, annak a nőnek nagyon vonzónak kell lennie, máskülönben nem sok haszna lenne” – válaszolt a vallási vezető. Remélhetőleg csak viccelt.

Forrás: Jezebel

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon