Aktuális

Csökkenteni kell a nyugdíjakat

Egyre biztosabb, hogy nem tartható a jelenlegi nyugdíjszínvonal, az ellátásokat csökkenteni, a korhatárt emelni kell a jövőben, sőt az is lehet, hogy a nyugdíjjogosultságot a gyermekvállaláshoz kötik majd – hangzott el a múlt heti nyugdíjkonferencián.

A konferencián külföldi szakértők, a Nemzetközi Társadalombiztosítási Szövetség és az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság is részt vett.

A nyitónapon elhangzott előadásokból egyértelműen kiderült, hogy a magyarhoz hasonló európai felosztó-kirovó nyugdíjrendszerek (amelyek az aktívak befizetéseit osztják újra a nyugdíjasok között) nem tudnak mit kezdeni a társadalom elöregedésével: az egyre kevesebb befizető nem fogja tudni eltartani az egyre több nyugdíjast, ami a nyugdíjak csökkenéséhez, a jogosultságok szigorításhoz, a korhatár emeléséhez vezet – írja a napi.hu

Csökkenteni kell a nyugdíjakat

 

Tóth Krisztián, az ONYF szakreferense szerint a képzettség növelésével ellensúlyozható a felnövekvő generációk egyre kisebb létszáma. Úgy gondolja, a szülési rátát úgy növelhetnék, ha gyermekvállaláshoz kötnék a nyugdíjat. Martin Werding, a Ruhr-University Bochum Társadalomtudományi Karának dékánhelyettese ehelyett inkább a családi támogatásokat növelné, hogy megállítsa a lakosság csökkenését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top